Home » over Lilian

Ik ben in veel opzichten een laatbloeier. Zo lagen er al jarenlang hier en daar wat krabbels, maar pas in 2010 ben ik serieus gaan schrijven. Korte verhalen met een scherp plot hadden daarbij mijn voorkeur. Ik won af en toe een schrijfwedstrijd en mijn verhalen werden gepubliceerd. Ik merkte dat mijn schrijfstijl mensen raakte en dat was erg motiverend.
Algauw wilde ik meer. Ik werkte mee aan een aantal prachtige en krachtige projecten. De erotische verhalenbundel Overgave (Elle van Bohemen) kwam uit en ik schreef voor De naakte waarheid, een boek over vrouwen en kanker. Ondertussen werkte ik aan mijn eigen manuscript. In oktober 2014 verscheen de psychologische thriller: Aquamarijn. Een hele bijzondere ervaring, mijn eigen boek! Daarna ben ik niet meer gestopt. Je kunt wel stellen dat ik verslaafd ben aan schrijven. Ik kan me geen leven zonder voorstellen.
Op mijn nachtkastje liggen altijd een notitieblokje en een potloodje, zodat ik mijn invallen (die vaak laat op de avond komen) direct op kan schrijven.

Een verhaal is voor mij pas geslaagd  als er iets schokkends, iets ' levensveranderends' gebeurt. Ik ben altijd op zoek altijd naar het breekpunt bij mijn personages. Er knapt iets en dat heeft grote gevolgen…
Daarbij ga ik niets uit de weg. Ik wil het onbespreekbare bespreekbaar maken, mijn personages een stem geven. Fictie en non-fictie lopen in mijn thrillers door elkaar, al zal de lezer daar niet veel van merken en dat is goed. Het gaat om het verhaal.

Net als veel schrijvers ben ik begonnen als enthousiaste lezer. Vanaf het moment dat ik kon lezen heb ik heel wat boeken verslonden. Ik heb zelfs in de bibliotheek (Delfzijl en Zaanstad) gewerkt, een walhalla voor een boekenliefhebster.
Ik ben opgeleid als informatiespecialist en weet dus goed zin en onzin te onderscheiden in het nieuws dat ons dagelijks via diverse media wordt aangeboden. Voor een schrijver is dat een voordeel. Ik verlies me niet snel in onnodige details.
Naast lezen en schrijven, zing ik graag. Ik woon in een klein Gronings stadje, samen met man en hondje.