Wanneer bedrijfsrechercheur Lena Schier op een ochtend tijdens het hardlopen haar onenightstand Aref dood aantreft op de vloer van de muziekkoepel achter de kerk in Appingedam, wordt haar rustige leven wreed verstoord. Al snel wordt duidelijk dat Aref door een misdrijf om het leven is gekomen.

Niet veel later wordt Lena door haar zus Sara gevraagd om te helpen bij het zoeken naar Fee, een goede vriendin die is vermist. Er zijn meerdere aanknopingspunten: welke rol speelt Fee's psycholoog Joost Bergman? Hoe betrouwbaar is haar buurman en tevens goede vriend Luuk? En wat heeft zakenman Jan-Willem Wolderingh te verbergen? Hebben deze mensen misschien ook iets te maken met de moord op Aref?

Lena duikt in de zaak en ontdekt dat zij allen iets te verbergen hebben en de dader wellicht dichter bij huis moet worden gezocht dan men denkt

Moord in Appingedam! In Een wreed voorjaar wordt een historisch stadje in het noordoosten van Groningen het toneel van fraude, ontvoering en moord. Het verhaal gaat over bedrog, loyaliteit en het goed dat soms het kwaad kan zijn.


Alvast een stukje lezen? Klik op de PDF-file hiernaastEen wreed voorjaar voorproefje
PDF – 150,9 KB 1238 downloads

Een psychologische thriller met een verbazingwekkend plot –
Boekenbijlage.nl


Aquamarijn is een thriller die op ijzige wijze weet te boeien, niet door moord en doodslag maar door een onthutsend psychologisch steekspel. Het verhaal sleurt de lezer mee in een drama vol haat, jaloezie en afgunst.

De negenendertigjarige Silke heeft het op het eerste oog goed voor elkaar. Ze is getrouwd, heeft een puberzoon en woont in een nette buurt, met leuke buren. Maar het is allemaal schone schijn. Silke voert een innerlijke strijd met haar beladen verleden en er is een eerste kind, waar niemand iets van afweet. Als ze via haar werk voor een lifestyle glossy de aantrekkelijke Paul van Zanten ontmoet, stort ze zich in een hartstochtelijke affaire. Tegelijkertijd volgen onverklaarbare, bedreigende voorvallen elkaar in rap tempo op. Wie is toch die onbekende, die haar steeds dichter nadert?

Lilian Schneider (1965) publiceerde tot nu toe tal van losse verhalen in bundels en tijdschriften. Ze is onder meer een van de dames achter Elle van Bohemen. Dat Aquamarijn zich voor een groot deel afspeelt in de stad Groningen is geen toeval. De geboren en getogen Groningse woont na een aantal omzwervingen zelf inmiddels weer in haar geliefde provincie. Aquamarijn is haar debuut.

literaire thriller; ISBN 97890 5452 2911; 164 pagina's; € 14,95
omslag Myrthe Heuzininkveld; Uitgeverij Passage, Groningen 2014


Klik op het boek om Aquamarijn  te bestellen